30 September 2009

Ikan punya sense masa gempa bumi smlm

Petang semalam kuasa tuhan kan satu gempa bumi melanda Sumatera Barat, Indonesia. Yg berlaku nya kt sana tp yg pastinya kawasan Malaysia barat pun kena effect gegaran jugak. N ni la apa yg dah terjadi kat ikan2 kelisa dalam akuarium tuh ptg smlm..


selalunya ikan2 nih suka maen2 kt atas permukaan air..

Ikan2 nih dah ada sensor awal2 lg dorg dh tau yg something will happen. Pelik sungguh nengok bila semua ikan tuh dok ramai2 kat 1 ceruk dasar akuarium n tong2 fiber tuh..sempat jgk lh tengok aksi dorg tu cuma x da gambar je nk show. Mcm yg pnh jd tsunami dulu jgk lh..binatang2 semua dh roger awal2 ttg gegaran tu yg ada yg wt perangai pelik2 lain dari kebiasaannya. Mcm tu jgk lh yg tjadi ptg smlm. So mmg dh aspect sesuatu n selang baper minit je tong2 fiber akuarium sume bergerak2 air berkocak2..jenuh jugak nk kepong takot2 xdpt tampong tetiba pecah ke..tp alhamdulillah gegaran tu kejap je n xda paper kemusnahan yg berlaku..selamat ikan2 ku semua..hehe..

29 September 2009

wajah dah berubah

Blog ni actually utk promote kn jualan ikan kelisa. But it seems bcampor2 lk lately nih..hehe..btw, I've back to track..saya dah ubah segala layout amek template punya jgk untuk make a change into more business look..saya ada attached jgk kt header blog nih what the business is about n sapa yg boleh dihubungi..so now, i'm coming out to find pembeli pulak..yeah chaiyok2..slow2 cari buyer xpe kan..welcome2 selamat datang semula ke blog perniagaan ikan kelisa bisnes lando. Harap2 lepas nih bisnes nih akan lebih menggalakkan..insya allah..

01 September 2009

Haisyhoo..mati suda..

Dengan rasa sedenya, kecewanya n pilunya hati, dengan ini telah pon di isytiharkan lebih awal aitu bahawa pada hari Isnin 31hb Ogos yg lalu, seekor daripada berekor2 ikan kelisa silver telah kembali menemui pencipta nya selepas mengalami kekejangan otot atau pon kena strok sebelah badan kot (ini mengikut kata sifu :p)..cian..ianya telah pon selamat dikebumikan dengan penuh kasih sayang oleh tuan nya..hehe sabar ye cik abg ku..seekor pergi i.allah berekor2 lagi akan kembali bertambah ke dlm akuarium mu itu..lepas nih xmo kaci ikan2 kena strok lagi ye..hik3..gambar mangsa adalah seperti di bawah neh..huhu sedey2..wassalam~

wajah2 terakhir silver neh ye..


mcm nk kena siang je nih..ley mkn ke? hmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...