04 November 2010

arowana farm for rent 9biji kolam complete set

saya ada kolam arowana utk disewa pindah milik.. 9biji kolam siap complete.. dah bayar sewa 10tahun... kolam siap spenuhnya..bayar rm177,000 utk pindah milik penyewa utk 10tahun... siap dgn bilik air, jamban, ofis.. utk yg berminat sila hubungi shukri 0174815905 utk berurusan..

arowana farm for sale 2.4ekar..rm1.8juta


saya ada arowana farm untuk dijual di bukit merah..saiz ukur tanah 2.4ekar.. kolam siap dibina 34biji..
siap dengan bangunan, pejabat, bilik inkubator utk penetasan ikan..tanah freehold..segala urusan penukaran hak milik akan dibuat oleh owner(penjual).. untuk yang berminat sila hubungi shukri utk berurusan 0174815905
Add caption

16 September 2010

pelaburan ikan arowana @ kelisa yg paling menguntungkan

    ikan arowana malaysia golden merupakan ikan yang original dari malaysia..
pengeluar utama ikan ini adalah dari kolam yang berada di bukit merah
kerana sumber air nya yang paling sesuai untuk ikan jenis malaysia golden ini..

    habitat semula jadi ikan malaysia golden ni adalah dari sungai kerian @ nama
glamournya alor pongsu..jadi, disini saya ingin membuka peluang kpada pelabur(investor)
utk bersama2 berkongsi modal dan pengetahuan utk melabur di kolam yg saya bersama
kawan saya buka ini..

     dah banyak orang(investor) dan pengusaha yg telah berjaya dalam menceburi bidang
ternakan ikan hiasan ini..hasil pulangan nya sangat menguntungkan sehingga ada yg sampai
jutaan ringgit setahun..tu pun kalu ada modal yg besar..bayangkan 1kolam malaysia golden
(20ekor induk matang) tiap2 bulan bertelur n menghasilkan paling kurang 30biji telur x rm2000
(anak ikan malaysia golden) RM60,000 sebulan x stahun 12bulan = ??.. untung nya sampai tak
terbayang nak kira..padahal modal induk utk 1kolam dalam rm320,000 induk matang.. tu hanya
modal yg kecil jika nak buka farm sendiri menelan belanja sampai jutaan ringgit dgn harga tanah
yg melambung tinggi di sekitar bukit merah..

       pelaburan yg paling untung sekarang adalah ikan hiasan yg banyak memberi sumbangan
dalam ekonomi malaysia..ramai yg masuk pelaburan MLM dah banyak yg rugi..buat apa
menghabiskan duit utk pelaburan yg tak menguntungkan mcm tu..pelaburan ikan arowana ni
tak mcm pelaburan yg lain kerana tak perlu mencari org, tak perlu buang masa menjual barang..
just beli ikan dan masuk kedalam kolam n tunggu n berdoa supaya ikan cepat bertelur sahaja..
setiap kali harvest just kira duit untung jual ikan..memang masyuukk...

        untuk yg berminat utk masuk pelaburan ikan ni pikirlah masa hadapan..rezeki tuhan bagi..
boleh makan untung sampai  ke anak cucu dlm pelaburan ni..nak tahu lebih lanjut pergilah survey
investor yg dah melabur...tanya brapa keuntungan yg mereka peroleh sbulan..paling kurang puluh2 ribu
sebulan..kayo den..hahaha..modal nak cari mana?!!! tu bukan penghalang...pandai2 la cari sendiri..
ramai yg dah pencen..duit dalam ASB tu simpan saja dok makan persen tiap2 tahun baru brapa duit untung..
dimana ada kemahuan disitu ada untung...usaha la sendiri jika nak berjaya.. sebab tu la orang cina dah
banyak yg kaya, otak cerdik dalam berniaga..contoh baik kita boleh ikut...

sapa2 mau tanya pendapat ke @ minta pandangan boleh kol saya direct 0174815905 shukri

malaysia golden crossback size 4-6inch rm2900

malaysia golden 15-16inch rm5000

05 July 2010

21 June 2010

arowana farm for sale

ada arowana farm di bukit merah nak jual dgn harga rm2.8juta untuk 50biji kolam..siap semua complete..

rm3juta untuk 54biji kolam..sesape yg berminat sila hubungi shukri 0174815905

crossback chu penuh

new stok arowana

19 June 2010

18 March 2010

2nd 3rd stage

Below ada lagi sample-sample laen yg lebey kurang lh..hubungan jarak jauh maa..terpaksa la gunakan medium blog nh..sori ler klu terkluar sket dr bisnes2 segala..pilih lah yg mana satu berkenan okeh...

Pilihan pertama

Pilihan Kedua

Pilihan Ketiga

Mai..mai.. tokei...Pilih...pilih...pilih...update later orait..daa~

17 March 2010

Pre-bisnes kad

Tokei kc oder mintak buatkan bisnes kad..haa gini ler gupenya bila keme xde khoje..tp ok jgk at least ad benda leh dibuat..haaa bos, apa lagi ada ok x? ni first stage punya..base line..kalau ada nak ubah gambo ke..tulisan x cun ke..nk tambah info ke..background nk up lg ke...bole2 roger sama gue..leh kc bikin semula..tada hal..orait daa~

16 March 2010

Tahun 2010 punya promotion?

Hai tuan tanah..busy ye skarang..hehe..kalau tuan-tuan dan puan-puan nak tau tuan punya blog nh tengah teramatlah busy dengan bisnes nya..ke hulu ke hilir kejar ikan-ikan kelisa..hehe..

gambar di atas adalah sekadar hiasan ye..jgn mudah tertipu pulak..mai tgk sendiri dulu baru puas hati kan..

As per tajuk...dah bulan 3 di tahun 2010 nih, xder ke promotion ke jualan lelong ke untuk ikan-ikan kelisa nih? haaa soalan tuh leh la ditujukan kepada manager big bos a.k.a tokei bsnes ni eh..kol direct lg senang..semua info leh mouth to mouth lg senang kawtim kan..banyak ikan-ikan baru da masuk tong..leh la saper-saper yg bdekatan tuh g ushar-ushar tgk wokeh...chow dulu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...