16 September 2010

pelaburan ikan arowana @ kelisa yg paling menguntungkan

    ikan arowana malaysia golden merupakan ikan yang original dari malaysia..
pengeluar utama ikan ini adalah dari kolam yang berada di bukit merah
kerana sumber air nya yang paling sesuai untuk ikan jenis malaysia golden ini..

    habitat semula jadi ikan malaysia golden ni adalah dari sungai kerian @ nama
glamournya alor pongsu..jadi, disini saya ingin membuka peluang kpada pelabur(investor)
utk bersama2 berkongsi modal dan pengetahuan utk melabur di kolam yg saya bersama
kawan saya buka ini..

     dah banyak orang(investor) dan pengusaha yg telah berjaya dalam menceburi bidang
ternakan ikan hiasan ini..hasil pulangan nya sangat menguntungkan sehingga ada yg sampai
jutaan ringgit setahun..tu pun kalu ada modal yg besar..bayangkan 1kolam malaysia golden
(20ekor induk matang) tiap2 bulan bertelur n menghasilkan paling kurang 30biji telur x rm2000
(anak ikan malaysia golden) RM60,000 sebulan x stahun 12bulan = ??.. untung nya sampai tak
terbayang nak kira..padahal modal induk utk 1kolam dalam rm320,000 induk matang.. tu hanya
modal yg kecil jika nak buka farm sendiri menelan belanja sampai jutaan ringgit dgn harga tanah
yg melambung tinggi di sekitar bukit merah..

       pelaburan yg paling untung sekarang adalah ikan hiasan yg banyak memberi sumbangan
dalam ekonomi malaysia..ramai yg masuk pelaburan MLM dah banyak yg rugi..buat apa
menghabiskan duit utk pelaburan yg tak menguntungkan mcm tu..pelaburan ikan arowana ni
tak mcm pelaburan yg lain kerana tak perlu mencari org, tak perlu buang masa menjual barang..
just beli ikan dan masuk kedalam kolam n tunggu n berdoa supaya ikan cepat bertelur sahaja..
setiap kali harvest just kira duit untung jual ikan..memang masyuukk...

        untuk yg berminat utk masuk pelaburan ikan ni pikirlah masa hadapan..rezeki tuhan bagi..
boleh makan untung sampai  ke anak cucu dlm pelaburan ni..nak tahu lebih lanjut pergilah survey
investor yg dah melabur...tanya brapa keuntungan yg mereka peroleh sbulan..paling kurang puluh2 ribu
sebulan..kayo den..hahaha..modal nak cari mana?!!! tu bukan penghalang...pandai2 la cari sendiri..
ramai yg dah pencen..duit dalam ASB tu simpan saja dok makan persen tiap2 tahun baru brapa duit untung..
dimana ada kemahuan disitu ada untung...usaha la sendiri jika nak berjaya.. sebab tu la orang cina dah
banyak yg kaya, otak cerdik dalam berniaga..contoh baik kita boleh ikut...

sapa2 mau tanya pendapat ke @ minta pandangan boleh kol saya direct 0174815905 shukri

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...