30 September 2009

Ikan punya sense masa gempa bumi smlm

Petang semalam kuasa tuhan kan satu gempa bumi melanda Sumatera Barat, Indonesia. Yg berlaku nya kt sana tp yg pastinya kawasan Malaysia barat pun kena effect gegaran jugak. N ni la apa yg dah terjadi kat ikan2 kelisa dalam akuarium tuh ptg smlm..


selalunya ikan2 nih suka maen2 kt atas permukaan air..

Ikan2 nih dah ada sensor awal2 lg dorg dh tau yg something will happen. Pelik sungguh nengok bila semua ikan tuh dok ramai2 kat 1 ceruk dasar akuarium n tong2 fiber tuh..sempat jgk lh tengok aksi dorg tu cuma x da gambar je nk show. Mcm yg pnh jd tsunami dulu jgk lh..binatang2 semua dh roger awal2 ttg gegaran tu yg ada yg wt perangai pelik2 lain dari kebiasaannya. Mcm tu jgk lh yg tjadi ptg smlm. So mmg dh aspect sesuatu n selang baper minit je tong2 fiber akuarium sume bergerak2 air berkocak2..jenuh jugak nk kepong takot2 xdpt tampong tetiba pecah ke..tp alhamdulillah gegaran tu kejap je n xda paper kemusnahan yg berlaku..selamat ikan2 ku semua..hehe..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...